Megalakult a Vízfolyam Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

Megalakult a Vízfolyam Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, mely a vízügyi ágazat nyugdíjas szövetkezete, de természetesen bárki számára biztosítja a munkalehetőséget.

A Szövetkezet alapvető célja, hogy segítse azokat a nyugdíjasokat, akik a nyugdíj mellett még dolgozni szeretnének.

A jelenlegi jogszabályok előnyössé teszik az ilyen típusú foglalkoztatást a munkavállalónak (nyugdíjasnak) és a munkaadónak is. A nyugdíjas szövetkezeten keresztül foglalkoztatott munkavállaló kevesebbet adózik jövedelme után,  mely emellett költségként jelenik meg a cégnél, s nem terheli a bérkeretet!

A Szövetkezet megalakulása óta komoly érdeklődés mutatkozik  a Vízfolyam Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet szolgáltatásai iránt.  A Szövetkezet a szerződéseket rugalmasan kezeli, a jogszabályok adta lehetőségeken belül igyekszik alkalmazkodni az egyedi céges igényehez.

Az alapítást támogatta a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ)  és a Bizalom Nyugdíjpénztár is, de a Magyar Víziközmű Szövetség (MAVÍZ)  elnöksége is támogatásáról biztosította a kezdeményezést.

További információkat a VKDSZ honlapján:  www.vkdsz.hu (a Szolgáltatásaink menüpont alatt) vagy e-mailen:  kabai.tibor@bizalompenztar.hu  szerezhetnek.