40-41. hét, 2018. október, VKDSZ

VKDSZ Országos Választmányi ülés: az ülésen lényegében megerősítették az Elnökség által már megvitatott napirendeket. Napirenden szerepelt a VKDSZ foglalkoztatáspolitikai koncepciója (lásd HH 10-11. és HH 16-17.), elfogadták a 2019. márciusában esedékes teljes tisztújítás menetrendjét, tárgyaltak az új info törvény (2011. évi CXII. tv.) alapján keletkezett kötelezettségekről és szó esett a megvalósítás alatt lévő GINOP pályázat keretében tartandó regionális képzésekről is. dr. Hefelle-Kiss Ferenc, alelnök fürdőágazati koncepcióját ismertette, mely egyeztetését megkezdte a szakmával és a szakszervezettel is. A SIGNAL Biztosító képviselője a főleg gépjárművön, munkagépen dolgozók számára fontos biztosítási ajánlatát ismertette. Ez egy felelősség biztosítási forma, mely a cégnek okozott kár miatti kártérítés kifizetésekor állna helyt a munkavállalók helyett. Az érintettek létszámának felmérése után döntenek a biztosítási díj átvállalásáról. Tárgyaltak továbbá az évzáró rendezvényről és az üdülővásárlás lehetőségeiről is. A VKDSZ várja a tagtársak javaslatait egy megvásárolandó üdülő helyszínére vagy akár konkrét üdülőre is.

 

Új vezető a Fejérvíz Zrt. Munkahelyi Szakszervezeténél: Ujj Tamás adatvédelmi képviselővé történt kinevezése miatt lemondott szakszervezeti pozíciójáról összeférhetetlenség miatt. Helyére Kovács Sándort választották meg. A leköszönő Országos Választmányi tagnak köszönjük eddigi munkáját, Kovács Sándornak pedig gratulálunk megválasztásához.

 

Regisztráció: Már lehetőség van a Heti hírfolyamra való regisztrációra. A VKDSZ honlap jobb alsó régiójában néhány kattintással fel lehet iratkozni a címlistára, s ezután automatikusan megküldjük a HH aktuális számát.

 

LIGA aláírás gyűjtés: A cafeteria elemek durva megadóztatása miatt a LIGA Szakszervezetek október 31-ig tartó aláírásgyűjtési akcióba kezdtek. Az aláíró íveket a VKDSZ-től vagy a info@liganet.hu e-mail címen is igényelhetitek. Ugyanebben a témában az összes szakszervezeti konföderáció tiltakozó nyilatkozatot fogadott el szeptember 17.-én. A VKF-en (Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma) várhatóan napirendre kerül a kérdés. A LIGA aláírásgyűjtése független a VKDSZ által már korábban meghirdetett kampánytól, melyet a tárgyalások eredménytelensége után kívánunk indítani.

 

Országos Ügyfélszolgálati Verseny: Az idén Szegeden tartották meg a rendezvényt, a szokásos színvonalas és jóhangulatú versenyként. A VKDSZ nevében Bende Flóra elnökségi tag adta át a Fejérvíz Zrt. csapatának a szakszervezeti különdíjat.

 

Víz-SZEM Munkahelyi Szakszervezete: Október 1-jén a Víz-SZEM Munkahelyi Szakszervezete bizalmi testülete új titkárt és elnököt választott, akik megbízatása 5 évre szól. Illés Krisztinát titkárnak, míg Albert Gábor Zoltánt elnöknek választották. Az új tisztségviselőknek gratulálunk és jó munkát kívánunk.

 

Alföldvíz Szakszervezete: Az Alföldvíz Szakszervezete október 2-án a makói Hagymatikum Gyógyfürdőben vett részt Igazgatósági Ülésen. Miskéri László titkár és Bende Flóra elnök az igazgatóság tagjaival, és az igazgatóval arról folytattak eszmecserét, hogy a Kollektív Szerződés mennyiben jelent előnyt és lehetőségeket a munkavállalók és a munkáltató számára is.

A Kollektív Szerződés megkötéséről még nem született döntés, de abban megállapodtak a felek, hogy kölcsönösen tartják az építő munkakapcsolatot.

 

Október 8-án az Alföldvíz Szakszervezet a Alföldvíz Zrt. felső vezetésével tartott egyeztető tárgyalást a cég aktuális problémáiról, a várható döntésekről. Emellett megtervezték a még ebben az évben esedékes tárgyalások időpontjait is.

 

Nyugdíjpénztári tagdíj, mint cafeteria elem: A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatósága kidolgozott egy elképzelést a munkáltatói támogatások fenntarthatósága érdekében arra az esetre vonatkozóan, ha a tervezett negatív adózási változások bekövetkeznek. A cél, hogy a munkáltatók által tagdíjakra folyósított támogatások továbbra is a munkavállalók és a munkáltatók számára is a legkedvezőbben, a korábbiakhoz hasonló költségszinten alakuljanak.

 

Továbbra is kérjük a tagszervezeteket, hogy programjaikról, szervezeti változásaikról értesítsék a Heti hírfolyamot, hogy élményeiket, eredményeiket megoszthassuk a VKDSZ tagságával!

 

 

Ádám Róbert János
ügyvezető
06-30/6401463
adamrobert@vkdszsz.hu