http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/532689head_1_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/613159head_11_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251288head_2_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/237880head_22_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/456960head_3_konf.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/947012head_33_konf.jpglink

Nemzetközi kapcsolataink

Email Nyomtat PDF

Urgás az EPSU honlapjáraA VKDSZ tagja a Nemzetközi Közszolgáltatási Szakszervezeti Szövetségnek /PSI-Public Service Internacionale/.
Link: http://www.epsu.org/

PSI (Public Service Internacionale) Közép-Európai Vizügyi Konferencia (Szlovákia)

A konferencián négy közép-európai állam (cseh, magyar, szlovák, szlovén) viziközmű ágazatának munkaadói (nem minden országból) és munkavállalói szervezeteinek képviselői vettek részt. Vízumproblémák miatt nem tudtak részt venni a volt Jugoszlávia utódállamai.A konferencián áttekintették a viziközmű terület jelenlegi helyzetét az érintett térségben, ill. külön-külön a résztvevő országokban. Kiemelten foglalkoztak a viziközmű területen eddig beindult változásokkal (újrastrukturálódással), különösen a privatizációval ill. az erre adandó "válaszokkal".

A magyar résztvevők: Ádám Róbert (VKDSZ), ill. Viola András (Viziközmű ÁPB) előadást tartottak a viziközmű ágazatban eddig megtörtént privatizációról- ennek hatásáról, ill. a további várható lehetőségekről; a viziközmű ágazatban 1990 óta történt változásokról (szervezetirányítás, tulajdonosi szervezet, árak, stb). Külön kitért az előadás a szociális párbeszédre ill. ezen belül az ÁPB-kre és a Viziközmű ÁPB-re.

Az előadások után külön megbeszéléseket folytattak a szlovák munkaadói és munkavállalói szervezetek képviselőivel a magyar ÁPB-k tevékenységéről. Ennek alapján javasolják kétoldalú találkozók keretében konzultációkat tartani az adott témában. A megbeszélések során az is kiderült, hogy a viziközmű terület szabályozását érintően a szlovák Fél rendelkezik olyan tapasztalatokkal, amelyeket a magyar Fél tudna hasznosítani.

A szlovák Fél többször is kijelentette, hogy mielőbb szeretne szorosabb kapcsolatot kialakítani a vízügyi munkaadói és munkavállalói szervezetekkel.

 

Viola András koordinátor

 

 

VKDSZ

Cím:
1146 Budapest, Borostyán u. 1/b

Telefon:
(+36-1) 467 0388

Fax:
(+36-1) 467 0387

Vonalban

Jelenleg 37 vendég olvas minket

Kapcsolataink

 

  logo-magyar-furdokultura.jpg