http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/532689head_1_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/613159head_11_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251288head_2_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/237880head_22_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/456960head_3_konf.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/947012head_33_konf.jpglink

Fürdőágazati nemzetközi szakszervezeti konferencia Szlovákiában

Email Nyomtat PDF

A Szlovák Egészségügyi Szakszervezeti Szövetség és a Friedrich Ebert Alapítvány közös szervezésében 2011. szeptember 22-24. között lebonyolított nemzetközi fürdőágazati konferencián vettünk részt Rajecfürdőben. /Rajecke Teplice/
A rendezvényen, melyen a gyógyfürdő-szolgáltatás speciális helyzetének áttekintése szerepelt napirenden, a házigazdákon kívül a cseh, az osztrák és a magyar szakszervezeti delegációk vettek részt.

 

furdoagazati-konferencia-szlovakia-1.jpg

Pásztor László, Vercz Istvánné, Prohászka Lászlóné és Bükszegi Csaba

A háromnapos szakmai programon a VKDSZ képviseletében Bükszegi Csaba alelnök, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szakszervezeti titkára, a Fürdő Szakágazati Párbeszéd Bizottság /FÁPB/ tagja, Halasy Károly titkár, az FÁPB társelnöke, Pásztor László alelnök Prohászka Lászlóné IB tag, a Miskolci Vízmű Kft., valamint a Miskolci Barlangfürdő szakszervezeti vezetője, Vercz Istvánné IB tag, az FÁPB munkaadói oldal képviseletében Kerekes Tibor FÁPB tag, az FÁPB képviseletében Ádám Róbert János titkár vett részt.

furdoagazati-konferencia-szlovakia-2.jpg

Ádám Róbert János, Halasy Károly és Kerekes Tibor

A szakszervezeti konferencián részletesen beszámoltak a szakszervezeti vezetők az adott ország gyógyfürdőinek jellemzőiről, a munkavállalókat érintő intézkedésekről, a gyógyfürdő szolgáltatások támogatási rendszeréről, a kollektív szerződésekről, valamint a foglalkoztatás és a bérek helyzetéről.

A hozzászólásokból kitűnt, hogy sok olyan kérdés van, ami mindenkit azonos módon foglakoztat. Ezek közé sorolható a gyógyfürdők támogatása, ami minden esetben kisebb a kívánatos mértéktől. A jelenlévők fontosnak tartották, hogy a döntéshozók ismerjék fel a gyógyfürdő szolgáltatás egészségmegőrző jelentőségét, betegség megelőző hatását, valamint azt, hogy a fürdők jelentős szerepet töltenek be az egészséges életmód kialakításában, a társadalom jó egészségi állapotban tartásában.

A résztvevők hasznosnak tartották a szakmai konzultációt, ezért reményüket fejezték ki, hogy jövőre Ausztriában, vagy Magyarországon folytatják a szakmai tapasztalatcserét.

VKDSZ

Cím:
1146 Budapest, Borostyán u. 1/b

Telefon:
(+36-1) 467 0388

Fax:
(+36-1) 467 0387

Vonalban

Jelenleg 36 vendég olvas minket

Kapcsolataink

 

  logo-magyar-furdokultura.jpg