http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/532689head_1_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/613159head_11_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251288head_2_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/237880head_22_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/456960head_3_konf.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/947012head_33_konf.jpglink

A távolléti díj számítása 2.

Email Nyomtat PDF

A távolléti díjat az esedékessége időpontjában érvényes alapbér, valamint az utolsó hat naptári hónapra (irányadó időszak) kifizetett teljesítménybér és bérpótlék átlagának figyelembevételével kell megállapítani.

A távolléti díj kiszámításakor figyelmen kívül kell hagyni azt a munkabért, amelyre a munkavállaló a távollét tartamára munkavégzés hiányában is jogosult.

A napi- vagy a havi távolléti díj meghatározásakor az egy órára járó távolléti díjat a napi munkaidővel kell megszorozni.

Havi bér esetén az egy órára járó távolléti díj meghatározása során a havi alapbér összegét osztani kell általános teljes napi munkaidő esetén a havi törvényes munkaidővel (munkanapok száma szorozva nyolc órával) az általánostól eltérő teljes napi vagy részmunkaidő esetén a havi törvényes munkaidő időarányos részével. 

Órabér esetén az egy óra távollétre számított alapbér megegyezik az órabérrel, a napi távollétre számított alapbér az órabér és a napi munkaidő szorzata, a havi távollétre számított alapbér meghatározásakor az órabért a havi törvényes munkaidővel kell szorozni.

A teljesítménybért - a kifizetés időpontjától függetlenül - az irányadó időszakra jutó arányos részben kell figyelembe venni.

A kizárólag teljesítménybérrel díjazott munkavállaló esetében a távolléti díj számításánál az alapbért figyelmen kívül kell hagyni.

Hat hónapnál rövidebb munkaviszony esetén, a távolléti díj számításakor irányadó időszakként a naptári hónapokat vagy hónapot kell figyelembe venni. 

VKDSZ

Cím:
1146 Budapest, Borostyán u. 1/b

Telefon:
(+36-1) 467 0388

Fax:
(+36-1) 467 0387

Vonalban

Jelenleg 47 vendég olvas minket

Kapcsolataink

 

  logo-magyar-furdokultura.jpg