http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/532689head_1_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/613159head_11_viz.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251288head_2_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/237880head_22_szenny.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/456960head_3_konf.jpglink
http://vkdszsz.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/947012head_33_konf.jpglink

Hirdetés

Email Nyomtat PDF

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a Magyar Köztársaság Kormánya, valamint hat szakszervezeti konföderáció által 1992-ben létrehozott közhasznú tevékenységet ellátó civil szervezet, az üdülési csekk kibocsátója.

A munkáltatók egyre növekvő arányban ismerik fel annak szükségességét, hogy közreműködjenek munkavállalóik, volt munkavállalóik és ezen személyek közeli hozzátartozói pihenésének, üdülésének, kikapcsolódásának elősegítésében. Ezen túlmenően a dinamikus növekedéshez nagymértékben hozzájárult a korszerű on-line megrendelési lehetőség bevezetése is. Az elmúlt évek kedvező változásaként folyamatosan bővül az Üdülési Csekk felhasználhatóságának köre és ezáltal, egyre több belföldi szolgáltató csatlakozhat az Üdülési Csekk rendszerhez. Jelenleg több mint tizenkétezer elfogadóhely várja az üdülési csekk tulajdonosokat különböző szolgáltatásaival. A szolgáltatók sokszínűsége biztosítja, hogy a mintegy kétmillió Üdülési Csekkel rendelkező felhasználó mindegyike találhasson magának, igényének megfelelő szolgáltatást.

 

ÜDÜLÉSI CSEKK

Az üdülési csekkrendszer célja, hogy mind többen hazai szolgáltatók segítségével pihenjenek, kikapcsolódjanak, üdüljenek, sportoljanak, egészségüket megőrizzék, a betegségeket megelőzzék. Az üdülési csekk révén egyre több személy tud támogatott módon üdülni, pihenni, rekreálódni, kikapcsolódni, felfrissülni, azaz teljesebb emberi életet élni.Az üdülési csekk természetbeni juttatásként nyújtható támogatás. Üdülési csekket adó- és járulék kedvezménnyel kaphat: munkavállaló, szövetkezeti tag, szakszervezeti tag, nyugdíjas, gazdasági társaság személyes közreműködő tagja és mindezen személyek közeli hozzátartozói, szakképző iskolai tanuló, kötelező szakmai gyakorlatának ideje alatt a hallgatónak,Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatai alapján szociálisan rászoruló. A 2010. január 01-től hatályos törvényi rendelkezések alapján a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott üdülési csekk minimálbért (2010. évben 73.500,- Ft) meg nem haladó része után a kifizető köteles 25 %-os kedvezményes SZJA-t megfizetni. A kedvezményes értékhatáron belüli üdülési csekk juttatás azonban járulékmentes. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által pályázat útján a szociálisan rászorulónak üdülési csekk formájában juttatott támogatás adó- és járulékmentes. Az üdülési csekk névre szóló, készpénzt kímélő fizetőeszköz, de a csekk tulajdonosa a társaságában lévő személyek által igénybe vett szolgáltatásokat is kifizetheti. Az üdülési csekk más személyre át nem ruházható, készpénzre nem váltható. Amennyiben a szolgáltatások ellenértéke meghaladja a felhasználó rendelkezésére álló üdülési csekkek értékét, a különbözetet a felhasználónak ki kell egyenlítenie. Ha a szolgáltatások ellenértéke nem éri el a felhasználó részére rendelkezésre álló üdülési csekkek értékét, az elfogadóhely nem jogosult készpénzben visszaadni a felhasználó részére a különbözetet. Az üdülési csekkek felhasználására az üdülési csekken feltüntetett érvényességi időn belül van lehetőség, de a különböző címleteket más-más időpontban, eltérő helyeken is elkölthetjük. A lejárt üdülési csekk fizetőeszközként nem fogadható el, cseréjére vagy a névérték pénzben történő megtérítésére nincs lehetőség. Fontos tudni, hogy amennyiben a felhasználatlan üdülési csekk - bármilyen okból - kikerült az igénylő birtokából, az üdülési csekk letiltása kérhető a 06-1-248-21-50 telefonszámon. A telefonon történt letiltást a bejelentőnek írásban is meg kell erősíteni ajánlott postai küldeményként, vagy telefax útján. Az írásbeli nyilatkozatnak tartalmaznia kell az elveszett üdülési csekkek darabszámát, értékét, sorszámát, a telefonon történt bejelentés időpontját, a letiltás hivatkozási számát, valamint a Felhasználó nevét és lakcímét.

AZ ÜDÜLÉSI CSEKK FELHASZNÁLÁSA

Az üdülési csekk olyan utalvány, amelyet névértéken váltanak be az elfogadóhelyek.

Az üdülési csekk felhasználható:

 

Szállás és hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatásokra

Étkezésre

Utazási szolgáltatásokra

Vonatutak menetjegyeinek megvásárlására

Buszutak menetjegyeinek megvásárlására

Hajóutak menetjegyeinek megvásárlására

Sétarepülésre

Autópálya díjra

Művelődési szolgáltatásokra (színház, múzeum, fesztiválok belépőjegyei, tanfolyam)

Mozijegyek megvásárlására

Egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre (fitness, természetgyógyászat, fogászat, stb.)

Fürdő- és uszodai szolgáltatásokra

Sport- és szabadidő szolgáltatásokra (Vidámpark, HUNGEXPO, HUNGARORING, stb.)

Állat- és növénykerti belépőkre

Kölcsönzésre (gépkocsi, motorkerékpár, bicikli, egyéb szabadidős cikk stb.)

Belföldi utasbiztosításra

Internet előfizetésre

Az elfogadóhelyeket a helyszínen matrica jelzi: „Üdülési Csekk ELFOGADÓHELY” Az üdülési csekk elfogadóhelyek és az üdülési csekk pluszt nyújtó szolgáltatók címlistája megtalálható a http://www.udulesicsekk.hu honlapon.

 

VKDSZ

Cím:
1146 Budapest, Borostyán u. 1/b

Telefon:
(+36-1) 467 0388

Fax:
(+36-1) 467 0387

Vonalban

Jelenleg 10 vendég olvas minket

Kapcsolataink

 

  logo-magyar-furdokultura.jpg