Archive For 2012-01-18

Szlovák partnerek szakmai programja Bükfürdőn

By |

A Bük és Térsége Vízmű Kft., a Víziközmű ÁPB és a VKDSZ meghívására Zdenek Dlugos elnökvezetésével Bükfürdőre látogatott a pozsonyi székhelyű OZ DLV /az erdészeti, faipari és vízügyi dolgozók érdekképviseletét ellátó szakszervezet/ vezető testülete.

Szlovák partnerek és az alpolgármester

A vendégeket Baranyai Róbert Bük Város alpolgármestere, Vojtkó Tibor ügyvezető igazgató és Halasy Károly VKDSZ titkár fogadta. A január 18-20.-a között megrendezett szakmai program keretében a szlovák partnerek megismerkedtek a Bük és Térsége Vízmű Kft. szolgáltatói tevékenységével, valamint a Büki Gyógyfürdő szolgáltatásaival.

Vojtkó Tibor ügyvezető igazgató

A szakmai tanácskozáson, ahol a házigazdákon kívül részt vett a VKDSZ Intézőbizottságának több tagja is, Prohászka Lászlóné a MIVIZ  Kft., Csiszár János a Szegedi Vízmű Zrt., Papp István  a Heves Megyei Vízmű Zrt. szakszervezeti titkára, valamint Tóth József a Bácsvíz Zrt. és Tóth Attila a Pannon-víz Zrt. szakszervezeti vezetője, napirendre került az új Munka Törvénykönyv és a decemberben elfogadott – víziközmű-szolgáltatásról szóló  – törvény is.

Tóth József, Zdenek Dlugos, Tóth Attila és Halasy Károly

A szlovák szakmai delegáció a találkozó során kapcsolatot alakított ki a hazai erdészeti dolgozók érdekképviseletét ellátó két szakszervezeti szövetséggel is. A Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége /MEDOSZ/ képviseletében dr. Huiber Tibor, az országos választmány elnöke, az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete részéről Dudás Péter titkár és dr. Halmágyi János elnök adott részletes tájékoztatást munkájukról.

Szlovák-magyar partnerség

A szlovák partnerek végezetül megtekintették az Európa szerte jól ismert Gyógyfürdőt, melyet szándékaik szerint üdülésre ajánlanak majd tagszervezeteik számára.

Read more »