Archive For 2014-09-20

Képességfejlesztő, kommunikációs tréning Kecskeméten

By |

„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű-és fürdőszolgáltatás területén” című TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0041/ pályázat keretében szeptember 25-26.-án képességfejlesztő, kommunikációs tréninget szerveztünk érdekképviseleti vezetők számára. A képzésen 25 fő vett részt, akik elsősorban az alföldi régióból érkeztek.

A tréning résztvevői a sikeres kommunikáció alapjaival, a tárgyalás hatékonyságának növelésével, a konfliktuskezelés módszereivel és a problémamegoldás kérdéseivel foglalkoztak, melyeket nagyon hasznosnak ítéltek az érdek képviseleti vezetők.

 

 

Halasy Károly
projekt menedzser

 


 

Read more »

IV. VKDSZ Ifjúsági Találkozó Siófokon Tagtoborzó program

By |

A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének Ifjúsági Bizottsága az „Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű- és fürdőszolgáltatás területén” című TÁMOP pályázat keretén, szeptember 19-20-án Tagtoborzó programot, Ifjúsági Találkozót szervezett Siófokon.

 

 

 

 

 

 

 

A találkozó fő témája a munkahelyi tagtoborzás és az integráció tapasztalatai voltak a víziközmű ágazatban. Az ifjúsági találkozó 2011 óta minden évben megrendezésre kerül. A TÁMOP pályázat keretében lebonyolított tagtoborzó programon idén nagy volt az érdeklődés, az ország különböző pontjairól 16 vízi-közmű társaság képviseltette magát.

 

A rendezvényen a szakmai programok mellett lehetőség nyílt szórakozásra, Gasztro Főző és Sütőversenyre a „Tájjellegű ételek jegyében”, valamint az alábbi sportprogramokra: asztalitenisz, asztali foci, darts, játékos sorverseny.
A rendezvénynek nagy sikere volt a visszajelzések alapján, a résztvevők nagyon jól érezték magukat. Jövőre az V. VKDSZ Ifjúsági Találkozón találkozunk Miskolcon!

 

Deák Tamás
VKDSZ Ifjúsági Bizottság vezetője


 

Read more »

Szakmai konzultáció, műhelybeszélgetés Debrecenben

By |

A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetség az „Érdeké „rvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű-és fürdőszolgáltatás területén” című TÁMOP pályázat keretében szeptember 10.-én szakmai konzultációt szervezett Debrecenben az új Mt. munkavállalókat érintő hatásairól, a víziközmű-ágazatot érintő szakmai kérdésekről, az folyamatban lévő integráció tapasztalatairól, a hazai víziközmű-szolgáltatás helyzetéről és jövőjéről.

/Halasy Károly, Fürjes-Gábor József, dr. Szabó Iván, Pásztor László/

 

Az ágazati szakmai kérdések mellett a műhelybeszélgetés résztvevői konzultáltak a VKDSZ szervezetfejlesztési koncepciójáról, a változó körülményekhez igazodó új típusú szakszervezeti struktúra kialakításáról. A konzultáció résztvevői egyöntetűen fogalmazták meg véleményüket arról, hogy az új jogi szabályozás közepette a változásokat is alapul véve mindenképpen szükséges egy olyan kollektív szabályozás, ágazati kollektív szerződés, ami egységes foglalkoztatási feltételeket teremthet az ágazatban. Ezzel együtt szükségesnek tartották, hogy a munkavállalói országos érdekérvényesítés igazodjon a változásokhoz, és egy országos szakszervezet legyen hatékonyabb érdekérvényesítője a munkavállalói és szakmai érdekeknek.
Az állami szerepvállalással együtt járó feladatok értelmezése során tisztázódtak a bér- és foglalkoztatást érintő aggályok, kételyek, ezzel együtt az érdekeltek támogatnak egy olyan országos háromoldalú megállapodást, amiben meghatározott feltételek és garanciák érvényesülhetnek a foglalkozáspolitikát érintően.
A rendezvényen a régió négy jelentős víziközmű-szolgáltatója – a Debreceni Vízmű Zrt., a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. a Nyírségvíz Zrt. és a Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. szakszervezeti vezetői, tisztségviselői, valamint az üzemi tanács elnökei, tagjai vettek részt.
A szakmai konzultáción vendég-előadóként részt vett Fábián György munkaügyi szakértő, Németh Tibor szervezetfejlesztéssel foglalkozó szakértő, valamint dr. Szabó Iván ügyvéd, a MaVíz Vízipari Tagozatának elnöke.
A VKDSZ-t Fürjes-Gábor József elnök, Pásztor László alelnök, Halasy Károly főtitkár, valamint Csiszár János és Papp István elnökségi tagok képviselték a műhelybeszélgetésen.

 

Halasy Károly
projekt menedzser

 


 

Read more »

Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű-és fürdőszolgáltatás területén” /TÁMOP-2.5.3. A-13/1-2013-0041/ 

By |

A rendezvény ideje, helye: 2014. szeptember 10. 10.00
Hotel Divinus
4032 Debrecen, Nagyerdei krt.1.

A rendezvény programja:

10.00                   A rendezvény megnyitása
Fürjes-Gábor József VKDSZ elnök, szakmai vezető

10.15 – 13.30      Szakmai konzultáció
Moderátor: Halasy Károly VKDSZ főtitkár, projektmenedzser

 

Az új Mt. hatása a víziközmű ágazatra, kollektív megállapodásokra
Fábián György munkaügyi szakértő

 

Szervezetfejlesztés a VKDSZ-nél?!
ErgoFit Kft.

 

Államiság  vagy önkormányzatiság?
Dr. Szabó Iván ügyvéd

 

14.00                     Összegzés, a rendezvény zárása
Fürjes-Gábor József VKDSZ elnök, szakmai vezetői

 

Halasy Károly
projekt menedzser


 

Read more »