Változások a gyermekgondozási ellátásokban, valamint a szociális hozzájárulási adó megfizetési alóli kedvezményekben

Nem jár gyermekgondozási díj abban az esetben, ha a jogosult a gyermek egy éves kora előtt bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát végez.
Ennek megfelelően a gyermek egy éves korától a jogosult személyt munkavállalás esetén is megilleti a gyermekgondozási díj.
A felsőfokú iskolai képzésben résztvevő jogosult részére is jár gyermekgondozási díj, mértéke a garantált bérminimum hetven százaléka.
A gyermek egy éves kora után foglalkoztatott személy foglalkoztatása esetén a munkáltató legfeljebb 100 000 Ft-os bért alapul véve a foglalkoztatás első két évében a szociális hozzájárulási adó teljes összegéig (27 %), további első évében 14,5 százalékos mértékig adókedvezményt vehet igénybe, valamint mentesül a szakképzési hozzájárulás megfizetése alól.

Legalább három gyermek (családi pótlékra jogosultság fennállása) esetén a gyermek egy éves kora után foglalkoztatott személy foglalkoztatása esetén a munkáltató legfeljebb 100 000 Ft-os bért alapul véve a foglalkoztatás első három évében a szociális hozzájárulási adó teljes összegéig (27 %), további két évében 14,5 százalékos mértékig adókedvezményt vehet igénybe, valamint mentesül a szakképzési hozzájárulás megfizetése alól.

A fenti változások 2014. január 1-jétől lépnek hatályba.

(A részleteket a 2013. évi CCXXIV törvény tartalmazza. Letöltés)