„Azonos munkáért piaci béreket” a vízügyi közszolgáltatásban

Az elmúlt években több szakmai tanulmány támasztotta alá, hogy  rövid időn belül a hazai víziközmű szolgáltatás üzemeltetési nehézségei, a szakmán belül  ismert  műszaki és pénzügyi nehézségek  miatt megoldhatatlan problémát   jelentenek az üzemeltető szervezetek számára.

 

Külső források bevonása nélkül a forráshiányos  üzemeltetés, napi szintű problémákat okoz több víziközmű társaság esetében, miután az ágazat felélte minden tartalékát.

Kurdi Viktor a Magyar Víziközmű Szövetség Elnöke által megfogalmazott válságos helyzet, emiatt kialakuló nehezebb munkakörülmények, leginkább a szakképzett munkavállalók körében jellemző munkaerőhiány, az ipari átlagkeresetektől elmaradó bérek rendezése, a munkaerő elvándorlás,  valós  veszélyt jelent az ágazat további működőképessége szempontjából.

A nyilatkozatban megfogalmazott vélemények  megalapozottsága, tényszerűsége nem vitatható,  ezek  egyértelműsítése és  megoldása a VKDSZ érdekkörébe is tartozik. A VKDSZ  az ágazatot érintő  szakmai és foglalkoztatási nehézségek megoldásában teljes körűen együttműködik és támogatásáról biztosítja  a Szakmai Szövetséget. Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal megkezdett államtitkári egyeztetések sikerében bízva mindent megtesz annak érdekében, hogy az elképzelések szerint, megalkotásra kerülő  rövid és hosszú távú stratégia kidolgozása a legrövidebb időn belül elkészüljön az ágazat fenntartható működőképessége érdekében.

 

A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a Független Szakszervezetek Demokratikus Liga támogatásával  az elmúlt években  központi feladatának tekintette,  és folyamatos  kezdeményezéseket tett a munkavállalók alacsony átlagkeresete miatt kialakuló fenntartható foglalkoztatási nehézségek megoldására.

Az ágazatban kialakuló bérek, keresetek valóban  nem versenyképesek, az emiatt kialakuló  meglévő munkaerőhiány alapvetően a szakképzett dolgozók körében jelentkezik. Az ágazatban működő valamennyi gazdasági társaság esetében a  legnagyobb gond, hogy a munkaerőpiacról a jelenlegi bérezési  kondíciók mellett képzett munkaerőt alkalmazzon.

 

A víziközmű szolgáltatásban  a munkavállalók alacsony átlagkeresete miatt, a foglalkoztatás egyre kevésbé lehetséges.

Jelentős előrelépés volt ezen a területen a 3 éves bérmegállapodás, a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok munkavállalói számára biztosított bérfelzárkóztatás, és a bértorlódás eredményeként előálló kompenzációs költségtérítés.

A kedvező Kormányzati intézkedések azonban nem érintették a víziközmű szolgáltatásban jelentős létszámú és szintén közösségi tulajdonban lévő önkormányzati társaságok munkavállalóit.

Az indokolt  bérkompenzáció a gazdasági lehetőségek függvényében vagy lezajlott valamilyen mértékben, vagy elmaradt, mivel sok esetben erre költségfedezetet  sem az érintett gazdasági társaságok sem pedig a tulajdonos önkormányzatok  nem tudtak biztosítani. A kedvező kormányzati intézkedések ellenére, az azonos feladatot ellátó üzemeltető szervezetek és munkavállalók között jelentős feszültség alakult ki az önkormányzati bérintézkedések elmaradásának hatására.

 

Az alapellátás a tulajdonosi hovatartozástól függetlenül ugyanazt a kötelezettséget és szakmai felkészültséget igényli valamennyi üzemeltetőtől és munkavállalótól. Szövetségünk elismeri és támogatja az önhibájukon kívül kedvezőtlenebb feltételek között működő társaságok bértámogatási igényét. Számunkra a megoldás a fontos, egyetértünk akár az állami támogatások kiterjesztésével, akár az önkormányzatok, mint tulajdonosok támogató beavatkozásával.

 

A jövőre vonatkozó bértárgyalások során a VKDSZ a LIGA  támogatásával el  kívánja érni, hogy az ágazat egészére vonatkozóan olyan intézkedések szülessenek, amelyek szakmai alapon a tulajdonosok közreműködésével, egységes támogatásokat biztosítsanak fenntartható foglalkoztatást jelentő munkabérek felzárkóztatásához.  

 

A szakszervezeti álláspont szerint  a bérfelzárkóztatási intézkedéseket ütemezett módon, évekre tervezhetően lehet megvalósítani. A munkaerő megtartása szempontjából leginkább meghatározó bérek, átlagkeresetek akkor lesznek kedvező hatással a foglalkoztatásra, ha első ütemben a bérek az ipari átlagkeresetek szintjére kerülnek, 5 év távlatában  legalább elérik az ágazat legmagasabb átlagkereseti szintjét.

 

„Azonos munkáért piaci bér…” nem oldja meg a víziközmű szektor  műszaki problémáit, azok még egy jó ideig megnehezítik a munkakörülményeket, de azáltal, hogy a munkavállalók meg lesznek elégedve a munkabérükkel, vállalják az átmeneti nehézségeket és a kihívásokat.  Ez mindennél fontosabb és mindennek a feltétele.

 

A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége országosan is reprezentatív szakszervezet, valamennyi az ágazatban dolgozó munkavállaló érdekét egységes elvek alapján kívánja képviselni.

 

Törekvéseit a LIGA Szakszervezetek, mint konföderáció  a legmagasabb szintű tárgyalások során is felvállalja, kiáll a víziközmű ágazat problémáinak megoldásában, az alapellátás hosszú távú és biztonságos   működése érdekében, amely minden nehézség ellenére hazánkban európai színvonalú.

 

 

 

VKDSZ                                                                                            LIGA Szakszervezetek