44-45. hét, 2018. október-november, VKDSZ

Szakszervezeti demonstráció: A cafeteria megadóztatása miatt szerveztek tüntetést a MÉSZ, az EVDSZ, a BDSZ és a VDSZ, melyet a Liga és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is támogatott. A nagyra duzzadt tömeg az MNB székháza előtt demonstrált majd a Parlament elé vonult. Levéllel fordultak a jegybank elnökhöz, hogy segítse törekvéseiket valamint a miniszterelnökhöz és az államelnökhöz, hogy az őszi nemzeti szintű bértárgyalások keretei között a téma napirendre vételét kezdeményezzék a Versenyszféra és a Kormány Állandó Fóruma monitoring bizottságában valamint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén. A demokráciával ellentétes az, hogy a kormány a munkavállalók, az érdekképviseletek megkérdezése nélkül döntött a kérdésben. Levelükben kiemelték, hogy a béren kívüli juttatások kiemelten fontos gazdaság- és társadalompolitikai célok megvalósulását segítik, amelyeknek a megszüntetése a munkaerő megtartása, az élet- és munkakörülmények javítása, az egészségmegőrzés és a hosszú távú öngondoskodás ellen hat.

 

Kiemelt Partner Program: A Magyar Turisztikai Ügynökség kihirdette a kiemelt turisztikai partner pályázat győzteseit, melyek között az alábbi haza fürdők is szerepelnek: Büki Gyógyfürdő Zrt. , Debreceni Gyógyfürdő Kft., Gránit Gyógyfürdő Zrt., Hévizi Turisztikai Nonprofit kft., Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt., Makói Gyógyfürdő Zrt., Miskolci Turisztikai Idengeforgalmi és Szolgáltató Kft., Sóstó- Gyógyfürdő Zrt. , Szt. Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, Tiszaparti Terrmálfürdő Kft..

 

Újra nyílt uszoda: Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven október 31-én újra megnyílt a felújított és medencékkel, szolgáltatásokkal bővített fővárosi fürdőlétesítmény. Budapest Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt közös beruházásának értéke közel 4 milliárd Ft volt. A bővítés során egy, több mint 7.800 m2 területű fedett fürdőépület épült meg, melyben 12 új medence kapott helyet.

 

GINOP-5.3.4-16-2017-00031: A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése című konstrukcióban megvalósuló munkavédelmi projekt tájékoztató rendezvénye november 21-én lesz Székesfehérváron. A LIGA koordinációjában rendezendő képzés a „Legfőbb érték az ember – munkavédelem a VÍZELLÁTÁS, SZENNYVÍZ GYŰJTÉSE, KEZELÉSE, HULLADÉKGAZDÁLKODÁS, SZENNYEZŐDÉSMENTESÍTÉS ágazatban” című projekt része. A rendezvény célja a munkavállalók és munkáltatók tájékoztatása a munkavédelemmel kapcsolatosan, a munkavédelmi tudatosság fejlesztése, a munkáltatói és munkavállalói elkötelezettség javítása. Helyszíne: Fejérvíz Zrt. 8000 Székesfehérvár, Király sor 3-15. II. emeleti tárgyaló. A program 10.00-tól az ágazatra formált általános munkavédelmi tájékoztatásal indul, elemzi a pszichoszociális kockázatokat, foglalkozik a balesetek minőséítésével, kivizsgálásával, a képernyő előtti munkavégzés egyes kérdéseivel majd konzultációval ér véget. A részvételi szándékot a sasne@vkdszsz.hu e-mail címen kérjük jelezni. A rendezvény ingyenes.

 

2019. évi bérfejlesztés: Megkezdődtek a 2019. évi bérfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások a Regionális Víziközmű Szolgáltatók Szövetségével. A munkaadói szövetség az NVTNM-től kapott tájékoztatás szerint a minimálbér és a garantált bérminimum emelésen felül 5 % bérfejlesztést tervez az állami tulajdonú öt társaságnál, melyet az üzleti tervekben is szerepeltetnek. E feletti bérigényt a tulajdonosi jogokat gyakorló NVTNM-mel kell egyeztetni.
Továbbra is kérjük a tagszervezeteket, hogy programjaikról, szervezeti változásaikról értesítsék a Heti hírfolyamot, hogy élményeiket, eredményeiket megoszthassuk a VKDSZ tagságával!

 

 

Ádám Róbert János
ügyvezető
06-30/6401463
adamrobert@vkdszsz.hu