13-14. hét, 2019. március-április, VKDSZ

VKDSZ alakuló elnökségi ülés: Április 3-án tartotta első ülését a VKDSZ új elnöksége. Napirenden volt a munkamegosztás, az alkalmazott munkamódszerek kialakítása az elkövetkező ciklusra. Döntöttek Fábián György munkaügyi szakértő további megbízásáról valamint személyi kérdéseket tárgyaltak meg.

 

EPSU:  Az ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség) Kollektív Egyezkedési Bizottsága legközelebb április 18-án ülésezik, mely alkalomból elemzésre kerül a javasolt Kollektív Egyezkedési Európai Partnerség és a kollektív egyezkedést szorgalmazó kampány tervezete. A Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Európai Szövetsége (EPSU) az említett kampány támogatását fontolgatja, azonban döntésünk további információk közlésétől függ. Úgy gondolják, hogy az említett két kezdeményezés esetében szükséges lehet a Közép- és Kelet-Európai közszolgálati dolgozók szakszervezeteinek hozzájárulása.  Ennek értdekében a tagszervezetek között felmérik, hogy az ágazati KSZ-ek és kollektív tárgyalások sikerességét mi akadályozza? Segítheti-e az ETUC kampány a helyi egyeztetéseket?

 

VKDSZ üdültetés: A februári Országos Választmányi ülésen felvetődött, hogy a VKDSZ bérelhetne üdülőt, melyet a tagszervezetek hasznosíthatnának. Sikerült két balatoni üdülési lehetőséget találni, de sajnos a tagszervezetek részéről nem mutatkozott érdeklődés – az egyébként jó árfekvésű – lehetőségre. A tagszervezetek, illetve LIGA-tagszervezetek szabad üdülési kapacitásainak felajánlása folyamatos. A szabad kapacitásokkal történő koordináció vállalását már a korábbiakban is jelezte a VKDSZ Központ. Ezekről a továbbiakban is várjuk  az értesítéseket.

 

Székház hasznosítás: Folyamatban van a Bizalom Nyugdíjpénztár és a VKDSZ központ informatikai rendszerének közös üzemeltetésével kapcsolatos előkészítés. Az átalakítás célja a költséghatékonyság és a biztonság növelése, illetve a Székház hasznosítása új lehetőségeihez az informatikai bázis megteremtése. Mint ismeretes az elmúlt év közepe óta   ( 5/2018. illetve 8-9/2018. HH) folyamatban van a VKDSZ központ műszaki és funkcionális rekonstrukciója. Részben a szükséges karbantartások elvégzése, részben a használati minőség emelése, részben pedig a hasznosíthatósági lehetőségek bővítése a cél.

 

ÁPB: A Víziközmű Ágazat Párbeszéd Bizottság keretében a Pénzügyminisztériumhoz benyújtott 2018. évi pályázatunk elszámolását elvégezte a VKDSZ. Az utófinanszírozott költségek visszatérítése az elszámolást követően történik meg.

 

Továbbra is kérjük a tagszervezeteket, hogy programjaikról, szervezeti változásaikról értesítsék a Heti hírfolyamot, hogy élményeiket, eredményeiket megoszthassuk a VKDSZ tagságával!

 

 

 

Ádám Róbert János

ügyvezető

06-30/6401463