Ifjúsági Bizottsági Ülés

2016. április 22.-én az FCSM Zrt Munkahelyi Szakszervezetének vendégeként, a VKDSZ Ifjúsági Bizottsága, a szennyvízágazat iránt érdeklődő szakszervezeti munkavállalókkal – 10 cégtől, 35 fő – kibővülve tartotta idei első, szakmai programmal egybekötött Ifjúsági Bizottsági ülését a Dél – Pesti Szennyvíztisztító telepen.

Gyetvai Éva az FCSM Zrt Munkahelyi Szakszervezetének elnöke és Jáger János az Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte résztvevőket, majd a Tagszervezetek Képviselői bemutatkoztak, és röviden elmondták a munkahelyükön tapasztalt problémákat, melynek fővonalai:

 

  • Munkavállalók helyzete a vízügyi ágazat különböző régióiban;
  • Munkavállalók alacsony bérei;
  • Állami cégeknél jelenleg is zajló integráció és reorganizáció;
  • A VKDSZ által kezdeményezett aláírásgyűjtési demonstráció.

 

A konzultációt követően, a szennyvíztisztító telep működésébe nyertünk betekintést tájékoztatást kapva az ott használt technológiákról és a tisztítási folyamatok egyes fázisairól.

 

Érdekes, hatékony új ismeretekben gazdag napot tudhatunk magunk mögött. Ez a program is igazolta, hogy van létjogosultsága az ilyen jellegű találkozóknak, ahol a szakmai kérdéseken túlmenően az ágazat, azon belül is az ifjúságot érdeklő kérdéskörökkel is foglalkozhatunk.

 

 

 Jáger János
VKDSZ Ifjúsági Bizottság Elnök
2016.április