Kitüntetések 2019.

Jubileumi, az alapítás 30 éves évfordulóján tartott tisztújító Országos Választmányi ülésén a VKDSZ kitüntetéseket is átadott.

Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége  IV. kongresszusa a vízügyi közszolgáltatás területén a szakszervezeti érdekvédelmi, – képviseleti munkában végzett kimagasló színvonalú tevékenység elismerése céljából „Szakszervezeti munkáért” kitüntetésről döntött.

Zsíros Sándor nyugállományba vonult VKDSZ titkár pedig 2009-ben egy új kitüntetési formát „Az év szakszervezeti vezetője” elismerést alapított.

 Kezdeményezése alapján ezt az elismerést – az éves kitüntetési kereten felül – évente egy alkalommal kaphatja meg az a szakszervezeti vezető, aki az adott évben kiemelkedő szakszervezeti munkát végzett.

„Az év szakszervezeti vezetője” kitüntetésben részesül 2019-ben:

Orosz József Zsolt

A MIVÍZ Kft. ivóvíz hibaelhárítási és építési szervezet és a helyi érdekképviselet vezetője, a Társaság Felügyelő Bizottságnak munkavállalói tagja.

Orosz József Zsolt az elmúlt évben végzett, megkülönböztetettnek ítélt érdekképviseleti munkája, továbbá a városi holding szervezet elnökségi feladataiban végzett eredményei alapján lett jogosult az „Év szakszervezeti vezetője” cím elnyerésére.

„Szakszervezeti munkáért” kitüntetésben részesül 2019-ben:

Tóth Istvánné

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. -nél 1996. óta dolgozik, főbizalmi helyettes.

Fehér Szilvia

Fehér Szilvia (Tettye-Forrásház Zrt.), a szabadidős bizottság vezetője, majd 2010-től a helyi szervezet gazdasági vezetője.

Orodánné Pusztai Eszter

1979-től dolgozik az ágazatban az akkor még Békés megyei Víz és Csatornamű Vállalatnál.  Ma az Alföldvíz Zrt. Szerviz üzemének gépjármű ügyviteli és fenntartási csoportjának adminisztrátora. A helyi szakszervezet bizalmi testületének tagja.  

Káposzta Sándor

Az  Északmagyarországi Regionális Vízműveknél 42 éve dolgozik, s ugyanannyi ideje a szakszervezetnek is tagja. Több pozíció mellett az Üzemi Tanács alelnöke volt, ma a Munkahelyi Szakszervezet Felügyelő bizottsága elnöke

Holbáné Cseh Erzsébet

Holbáné Cseh Erzsébet ( TRV Zrt. ) 4 évtizede dolgozik a vízügyi ágazatban és ugyanennyi ideje tagja a szakszervezetnek is. Vegyésztechnikus, A Hajdú-Bihari Vízügyi Dolgozók Független Szakszervezete bizalmi testületének 40 éve tagja.

Balogh Imréné

37 éve tagja a korábban PVCSV, majd az Érd és Térsége Víziközmű Munkahelyi Szakszervezetének. Több, mint 20 éve foglalkozik a szakszervezet pénzügyeivel.

Illés Tamás

1984-től tagja a VKDSZ DRV Zrt. Munkahelyi Szakszervezetének. Hálózatvizsgáló diagnoszta.

Több, mint 20 éve bizalmi, majd 12 éve főbizalmi.  Tagja a helyi üzemi tanácsnak, illetve munkavédelmi képviselő is.

Tompa Gyöngyi

1994-től dolgozik a Nyírségvíz Zrt.-nél és jogelődjénél. Az Értékesítési Osztályon dolgozik műszaki munkatársként, a munkahelyi szakszervezetnek gazdasági felelőse. 2014 óta az üzemi tanácsnak is tagja.

Erdődi Jánosné

1982-ben került a Zalavíz Zrt.-hez s azonnal a szakszervezetbe is belépett. 2008-ban választották be a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságba, melynek vezetője.

Adami László

1983-től a Fővárosi Vízművek Zrt. munkavállalója és a szakszervezet tagja. Évtizedek óta területi bizottsági titkár, jelenleg a Felügyelő Bizottságnak, az Üzemi Tanácsnak, valamint a társaság Etikai bizottságának is  tagja. Elnöke a Vállalati Sportkör Tömegsport Szakosztályának.

Gyetvai Éva

1986-tól dolgozik az FCSM Zrt.-nél, 1990-től bizalmi, 2006-tól főbizalmi, 2014-től pedig a szakszervezet elnöke. Harmadik ciklusban az üzemi tanács tagja, jelenleg az ÜT elnökhelyettese. Emellett a  VKDSZ elnökségi tagja is.

Cserti Rita

2005. óta a DZVÍZ Zrt. alkalmazottja és 2006-tól  a munkahelyi szakszervezet tagja is.  2015 -től  gazdasági felelős a helyi szakszervezetnél.

Burkus Andrea

1996. óta dolgozik a MIVÍZ Kft.-nél és annak jogelődjénél. A Gazdálkodási Osztály dolgozója, ahol  számviteli szakértő. 2016. óta a munkahelyi szakszervezet elnökségi tagja.

„Szakszervezeti munkáért” kitüntetésben részesül 2019-ben:

Posztumusz:

Ifjú Peterle István

Vannak kollegák, akiket sosem felejtünk. 2004-től 2014-ig dolgozott a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-nél a Mezőgazdasági Vízhasznosítás területén. Szakszervezeti munkájában is bizonyította vezetői alkalmasságát, akár Üzemi tanács elnökként, akár a Felügyelő bizottsági tagként.  A helyi szervezetet 2013-tól elnökként irányította. Hirtelen távozott tőlünk, de a „szakszervezeti munkáért” kitüntetéssel is jelezni kívánjuk, hogy Pista ma is velünk van.